Van links naar rechts Gré van der Stoep (82), Amber Westerhuis (27), haar dochtertje Norah (3) en oma Ineke Boxem (54) halen lekkere broodjes tijdens de gezamenlijke picknick in het Van Stolkspark aan het begin van het Euifeest in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts Gré van der Stoep (82), Amber Westerhuis (27), haar dochtertje Norah (3) en oma Ineke Boxem (54) halen lekkere broodjes tijdens de gezamenlijke picknick in het Van Stolkspark aan het begin van het Euifeest in Hasselt. © Pedro Sluiter Foto

Hasselt smult coronaproof van Euifeest; zomermarkt bloeit op bij kalkovens Dedemsvaart

Vorig jaar werden de meeste evenementen in onze regio afgeblazen door de coronapandemie. Ook dit jaar stonden de seinen lang op rood. Veel organisatoren laten hun plannen nog maar een jaar in de ijskast staan, anderen besloten echter de stoute schoenen aan te trekken en toch coronaproof activiteiten te organiseren. Zoals in Dedemsvaart en Hasselt. 

 1. Waterschap haakt in op Festival De Vecht: twee dagen varen en wandelen bij Dalfsen
  PREMIUM

  Waterschap haakt in op Festival De Vecht: twee dagen varen en wandelen bij Dalfsen

  Waterschap Drents Overijsselse Delta haakt morgen en zaterdag in op Festival De Vecht, met coronaproof activiteiten in en rond Dalfsen. Tussen het dorp en stuw Vechterweerd varen beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur twee boten, zijn wandelroutes uitgestippeld, en bij de sluiswachterswoning Vechterweerd kunnen bezoekers zich laten informeren over veilige dijken en is er voor kinderen een leerzame ‘watertafel’. Dit alles onder het motto ‘Ontdek de Vecht!’, vertelt Demi de Kleine, evenementencoördinator en communicatiemedewerker van het waterschap.
 2. Vollenhove geniet van dahliafestival: ‘Maar er gaat niets boven een rijdend corso’
  Play
  PREMIUM
  video

  Vollenhove geniet van dahliafes­ti­val: ‘Maar er gaat niets boven een rijdend corso’

  De bouwers begroeten elkaar met ‘highfives’ en ‘boksen’, gehuld in hun speciale T-shirts met het embleem van Stark Wark. Een van de elf groepen die corsowagens hebben gebouwd voor het Dahliafestival in het hart van Vollenhove. Niet zo'n groot spektakel als het corso dat - tot corona kwam - op 'de kleurrijkste dag van het jaar’ traditiegetrouw door het stadje trekt op de laatste zaterdag van augustus, met dertig- tot veertigduizend bezoekers. ,,Maar wel mooi dat dit festival er nu is. Iedereen had zin om weer wat te doen’’, vertelt Stark Wark-voorzitter Tom van Bruggen enthousiast.

Vechtdal