Herman knapt monumentaal orgel in Ommen op dat hij zelf wekelijks bespeelt: ‘Weer genot om naar te luisteren’

video,,Het is weer een genot om naar te luisteren’’, concludeert orgelbouwer en -restaurator Herman Hagels uit Dedemsvaart als de laatste klanken van het monumentale pijporgel van de rooms-katholieke kerk in Ommen wegsterven onder de gewelven. Hagels, zelf organist en dirigent in de Brigittakerk, heeft het uit 1878 daterende instrument de afgelopen maanden eigenhandig gerestaureerd en uitgebreid met een paar registers.  

 1. Wacker overtuigt opnieuw, Heino beleeft frustrerende middag en Diepenveen wint de clash der middenmoters
  Was dit de laatste?

  Wacker overtuigt opnieuw, Heino beleeft frustreren­de middag en Diepenveen wint de clash der middenmo­ters

  Of onze amateurclubs in het restant van dit kalenderjaar nog in actie komen? Dat zal moeten blijken. Mocht dat niet het geval zijn, hebben de zondagclubs er in ieder geval alles aan gedaan om er een gedenkwaardige laatste speeldag van 2021 van te maken. Dat geldt vooral voor het nog altijd ongeslagen Wacker, dat veel te sterk was voor Zandhuizen. Ook Loenermark beleefde een eenvoudige middag, terwijl Heino en Heeten hun thuiswedstrijd anders hadden voorgesteld.
 2. Jongen (18) uit Nieuwleusen opnieuw vrijgesproken van betrokkenheid bij brand waarbij broer (22) om leven kwam: ‘Zorgt voor veel emoties’
  PREMIUM
  Update

  Jongen (18) uit Nieuwleu­sen opnieuw vrijgespro­ken van betrokken­heid bij brand waarbij broer (22) om leven kwam: ‘Zorgt voor veel emoties’

  De 18-jarige jongen uit Nieuwleusen die verdacht werd van brandstichting in zijn ouderlijk huis in 2019 is opnieuw vrijgesproken. Bij de brand kwam zijn broer Cézary (22) om het leven. Volgens het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is er onvoldoende bewijs dat de jongen goederen in brand heeft gestoken, tot opluchting van de familie.

Vechtdal