Luna Schuldink wilde graag handballen en probeerde daarom haar eigen team op te richten. Met succes, want het komende seizoen speelt het team in de competitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Luna Schuldink wilde graag handballen en probeerde daarom haar eigen team op te richten. Met succes, want het komende seizoen speelt het team in de competitie. © Pedro Sluiter Foto

Het is Luna (16) gelukt: Hardenberg krijgt eigen handbalteam

De droom van Luna Schuldink (16) uit Hardenberg wordt werkelijkheid. Ze wilde al een tijd heel graag handballen, maar dat kon niet omdat er geen handbalclub in Hardenberg was. Daar komt nu verandering in: er is een nieuw team dat competitie gaat spelen. Alleen is er nog wel een probleem: ,,We hebben geen plek om te trainen.”

 1. Gaat de aangepaste versie van het Sallands Bakfeest door? ‘Het wordt nog spannend’

  Gaat de aangepaste versie van het Sallands Bakfeest door? ‘Het wordt nog spannend’

  Het Sallands Bakfeest is vorig jaar geschrapt, maar op zaterdagavond 6 november gaat het weer los in de feesttent aan de Brinkweg in Dalfsen. Met de gebruikelijke muzikale ingrediënten – van dance (2 Brothers on the 4th Floor) tot rock (Mooi Wark) – maar ook met noodzakelijke aanpassingen. Als het tenminste doorgaat, want de organisatoren volgen de ontwikkelingen rond de coronavoorschriften op de voet.
 2. KAART | Eén gemeente blijft Zwartewaterland voor als 
landelijke coronabrandhaard, maar wel minder besmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Eén gemeente blijft Zwartewa­ter­land voor als landelijke corona­brand­haard, maar wel minder besmettin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal besmettingen in Oost-Nederland ligt maandag zoals wel vaker lager dan in het weekend, maar dat maakt het niet minder zorgelijk. Ten opzichte van zeven dagen eerder werden er fors meer positieve gevallen van het coronavirus geregistreerd. Zwartewaterland heeft sinds enkele dagen het stokje van Staphorst als coronabrandhaard van de regio overgenomen.

Vechtdal