De boerderij in De Krim waar bij een woningoverval de 84-jarige Beppie vijftien uur lang in een meterskast werd opgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in De Krim waar bij een woningoverval de 84-jarige Beppie vijftien uur lang in een meterskast werd opgesloten. © 112 Hardenberg

Hoe een anonieme brief leidde naar drie zwakbegaafde overvallers die Beppie (84) opsloten

Na een brute overval zit Beppie (84) vijftien uur lang opgesloten in haar eigen meterkast. De onmenselijke opsluiting wordt bijna haar dood. Justitie wil de drie daders voor zeven jaar achter de tralies hebben. Hoe uitstekend recherchewerk en een anoniem bezorgde brief leiden naar drie nietsontziende en zwakbegaafde overvallers. ,,Ik wilde haar met mijn taser verlammen.”

Beppie is een vitale vrouw. En ook nog eens zeer punctueel. Eigenschappen die waarschijnlijk haar leven hebben gered. De weduwe woont al jaren alleen in the middle of nowhere in een boerderijtje in het buitengebied van De Krim. Beppie - die zich beledigd voelt wanneer ze in een artikel hoogbejaard wordt genoemd - is niet bang. Ook na eerdere diefstallen laat de vrouw zich niet wegjagen uit haar huis. 

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal