Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in De Krim waar bij een woningoverval de 84-jarige Beppie vijftien uur lang in een meterskast werd opgesloten. © 112 Hardenberg

Hoe een anonieme brief leidde naar drie zwakbegaafde overvallers die Beppie (84) opsloten

Na een brute overval zit Beppie (84) vijftien uur lang opgesloten in haar eigen meterkast. De onmenselijke opsluiting wordt bijna haar dood. Justitie wil de drie daders voor zeven jaar achter de tralies hebben. Hoe uitstekend recherchewerk en een anoniem bezorgde brief leiden naar drie nietsontziende en zwakbegaafde overvallers. ,,Ik wilde haar met mijn taser verlammen.”

Beppie is een vitale vrouw. En ook nog eens zeer punctueel. Eigenschappen die waarschijnlijk haar leven hebben gered. De weduwe woont al jaren alleen in the middle of nowhere in een boerderijtje in het buitengebied van De Krim. Beppie - die zich beledigd voelt wanneer ze in een artikel hoogbejaard wordt genoemd - is niet bang. Ook na eerdere diefstallen laat de vrouw zich niet wegjagen uit haar huis. 

  1. Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’
    PREMIUM

    Spandoeken­ac­tie zet strijd rond N377 bij Nieuwleu­sen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

    ‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”

Vechtdal