De onderdoorgang in Balkbrug, die er na actie uit het dorp kwam.
Volledig scherm
PREMIUM
De onderdoorgang in Balkbrug, die er na actie uit het dorp kwam. © Ben Vulkers

Hoe het Vechtdal met N340 en N377 na jaren steggelen ‘nieuwe’ verbindingen kreeg met de rest van het land

Nooit eerder klaarde de provincie Overijssel in eigen beheer zo’n groot project als de Vechtdal Verbinding. Het op de schop nemen van de hoofdwegen van het Vechtdal naar de A28 was 25 jaar lang een proces van vallen en opstaan. En dat voor ruim 200 miljoen euro. In Weg van de Weerstand blikken hoofdrolspelers terug.

1 reactie

  • Henk Zenderink

    2 maanden geleden
    Geweldig, dat na ruim 5 jaar eindelijk de toezegging in de brief van GS werd uitgevoerd. De Dassentunnel in de N377 is eindelijk gerealiseerd. De brief met de toezegging van GS was zoek geraakt op het Proviciehuis. Maar Ik had de brief nog bewaard. De projectleider van de Vechtdalverbindigen was gelijk overtuigd. De Dassentunnel werd tijdens de drie weken afsluiting van de N377 richting Baikburg gerealiseerd op de grens van Nieuwleusen met Ommen op grondgebied van de gemeente Hardenberg. Top.
  1. Knopeninzameling voor monument Joodse kinderen begonnen: Kamp Westerbork zoekt 1,5 miljoen knopen

    Knopeninza­me­ling voor monument Joodse kinderen begonnen: Kamp Westerbork zoekt 1,5 miljoen knopen

    Kamp Westerbork zoekt 1,5 miljoen knopen voor een monument voor Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Naar schatting werden in die tijd in concentratiekampen 1,5 miljoen kinderen om het leven gebracht. Acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé geeft vandaag op middelbare school De Nieuwe Veste in het Overijsselse Hardenberg het startsein voor de knopeninzameling, aldus een woordvoerder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.