Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen in Vechtdal vinden dat ze onderbetaald worden door zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Wanneer de huisartsen geen contract tekenen met de verzekeraar dreigen patiënten de dupe te worden. © Desiree Schippers

Huisartsen uit Vechtdal boos op Zilveren Kruis, patiënten dreigen dupe te worden

Dertig huisartsen uit het Vechtdal zijn boos op zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Ze stellen te weinig geld te krijgen om patiënten te helpen. De huisartsen dreigen daarom het contract met de zorgverzekeraar niet te ondertekenen, wat gevolgen heeft voor een grote groep patiënten. 

Huisarts Matthijs ter Steege is het beu. Samen met dertig huisartsen in de regio Vechtdal komt hij in verzet tegen de grootste zorgverzekeraar van het land, Zilveren Kruis. ,,We worden onderbetaald, daar komt het eigenlijk op neer”, moppert Ter Steege namens de huisartsen. 

  1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
    PREMIUM

    Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

    Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.

Vechtdal