Volledig scherm
De hutten die de deelnemers van de 43ste editie van de Spelweek Ommen de afgelopen week hebben gebouwd zijn vrijdagmiddag in vlammen opgegaan. De brandweer uit Ommen zorgde voor een hittebestendig 'waterscherm'. © GinoPress

Hutten van Spelweek Ommen gaan in vlammen op

De hutten die de deelnemers van de 43ste editie van de Spelweek Ommen de afgelopen week hebben gebouwd zijn vanmiddag in vlammen opgegaan. Gecontroleerd, dat dan weer wel. Een shovel schoof de hutten op een grote bult, waarna die onder begeleiding van de brandweer Ommen werd ontstoken.

Toen de bult in brand stond, mochten de jonge timmeraars zelf even een poging doen om met een brandweerslang een zogenaamd 'waterscherm' te maken. Dat zorgt ervoor dat die de hitte van het vuur wegneemt.

Het is mogelijk de laatste keer dat de spelweek gebruik kan maken van het vertrouwde veld naast de sporthallen van het multifunctionele centrum de Carrousel. De gemeente gaat de sportfaciliteiten uitbreiden op dat veld, maar door vertraging van de werkzaamheden kon de Spelweek dit jaar nog terecht op hun oude plekje.

  1. Erika start met instructeursopleiding western rijden: ‘We moeten af van dat rodeo-imago’
    PREMIUM

    Erika start met instruc­teurs­op­lei­ding western rijden: ‘We moeten af van dat ro­deo-ima­go’

    Altijd al les willen geven in western paardrijden? Dat kan binnenkort in Rheezerveen, daar wordt straks een instructeursopleiding gegeven voor western rijden. En wie direct denkt aan cowboys, lasso's en stoere rodeo-taferelen komt bedrogen uit: ,,De verschillen met het Engelse paardrijden zijn erg klein’’, vertelt initiatiefneemster en western rijdster Erika Zengerink uit Kloosterhaar.

Vechtdal