Volledig scherm
Inburgeraars waarderen het traject dat het Alfa-college hen aanbiedt met een 8,4 als rapportcijfer. © Alfa-college

Inburgeraars geven Alfa-college Hardenberg dikke voldoende

Het Alfa-college in Hardenberg krijgt van inburgeraars een 8,4 als rapportcijfer voor het traject dat het opleidingsinstituut hen aanbiedt. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek van het onafhankelijke kwaliteits- en kennisinstituut stichting Blik op Werk.

Vorig jaar kreeg het Alfa-college een 8,1. "We scoren voor zowel tevredenheid als slagingspercentages het hoogst in het Noorden", zegt opleidingsmanager Annelies Veldhuis. "Dit betekent veel voor ons. We willen onze inburgeraars de beste start in Nederland geven. Dat doen we door ze zo hoog mogelijk op te leiden, zodat ze verder kunnen in het Nederlands onderwijssysteem of op de arbeidsmarkt."

De slagingspercentages voor de trajecten die vorig jaar zijn afgerond zijn voor de verschillende leerprofielen gestegen ten opzichte van die uit 2016. Ze variëren van 75 procent voor laag opgeleide inburgeraars tot 91 procent voor analfabeten en hoog opgeleide inburgeraars. 

Op basis van het onderzoek heeft stichting Blik op Werk het keurmerk voor het Alfa-college opnieuw met een jaar verlengd. "Dit wordt het tiende jaar dat wij het keurmerk mogen voeren", aldus Veldhuis.

Alfa-college biedt uiteenlopende inburgeringstrajecten in Groningen, Drenthe en Overijssel. Nieuwkomers kunnen kiezen uit alfabetisering, inburgering en staatsexamen of een duaal traject naar werk of mbo/hbo-opleiding.

Vechtdal