Volledig scherm
Inburgeraars waarderen het traject dat het Alfa-college hen aanbiedt met een 8,4 als rapportcijfer. © Alfa-college

Inburgeraars geven Alfa-college Hardenberg dikke voldoende

Het Alfa-college in Hardenberg krijgt van inburgeraars een 8,4 als rapportcijfer voor het traject dat het opleidingsinstituut hen aanbiedt. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek van het onafhankelijke kwaliteits- en kennisinstituut stichting Blik op Werk.

Vorig jaar kreeg het Alfa-college een 8,1. "We scoren voor zowel tevredenheid als slagingspercentages het hoogst in het Noorden", zegt opleidingsmanager Annelies Veldhuis. "Dit betekent veel voor ons. We willen onze inburgeraars de beste start in Nederland geven. Dat doen we door ze zo hoog mogelijk op te leiden, zodat ze verder kunnen in het Nederlands onderwijssysteem of op de arbeidsmarkt."

De slagingspercentages voor de trajecten die vorig jaar zijn afgerond zijn voor de verschillende leerprofielen gestegen ten opzichte van die uit 2016. Ze variëren van 75 procent voor laag opgeleide inburgeraars tot 91 procent voor analfabeten en hoog opgeleide inburgeraars. 

Op basis van het onderzoek heeft stichting Blik op Werk het keurmerk voor het Alfa-college opnieuw met een jaar verlengd. "Dit wordt het tiende jaar dat wij het keurmerk mogen voeren", aldus Veldhuis.

Alfa-college biedt uiteenlopende inburgeringstrajecten in Groningen, Drenthe en Overijssel. Nieuwkomers kunnen kiezen uit alfabetisering, inburgering en staatsexamen of een duaal traject naar werk of mbo/hbo-opleiding.

  1. Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    In de beruchte bocht van de Beerzerweg in Ommen moet een vangrail worden geplaatst. Dat stelt VOV-raadslid Gerrit de Jonge, die schriftelijke vragen aan het Ommer college heeft gesteld naar aanleiding van meerdere ongevallen in de bocht van de Beerzerweg ter hoogte van de Zeesserweg en De Schammelte. Als hij vóór komende donderdag 18.00 uur geen antwoord krijgt van wethouder Leo Bongers dient hij die avond tijdens de raadsvergadering een motie in. Daarin draagt de Volkspartij Ommen Vooruit samen met de VVD, PvdA en D66 het college op een vangrail te plaatsen en het bebouwde-kombord te verplaatsen tot vóór de bocht.
  2. JOP bij sportpark Lemelerveld van de baan

    JOP bij sportpark Lemeler­veld van de baan

    De wethouder haalde bakzeil met het collegevoorstel, ondanks het feit dat dat dat er kwam op initiatief van een dertigtal jongeren zelf. Die vroegen erom, wezen een geschikte locatie aan en gingen zelf in gesprek met de omwonenden en enkele sportverenigingen. Uitslag zelf ging eveneens om tafel met de sportclubs, maar het gespreksverslag was kennelijk te positief van toon. Want kort voor de besluitvorming in de gemeenteraad lieten de sportclubs weten dat ze een JOP niet zien zitten op die plek.

Vechtdal