Karin en Jean Huitink voor de gevel van hun Kappers in Hoonhorst. Ze stonden meer dan dertig jaar achter de toog, maar stoppen ermee. Vanuit het dorp is een initiatief gestart om het café te behouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Karin en Jean Huitink voor de gevel van hun Kappers in Hoonhorst. Ze stonden meer dan dertig jaar achter de toog, maar stoppen ermee. Vanuit het dorp is een initiatief gestart om het café te behouden. © Frank Uijlenbroek

Jean en Karin slaan zak geld af en verkopen café aan hun eigen dorp: ‘Alles komt hier al 160 jaar samen’

Café Kappers in Hoonhorst staat te koop,  maar eigenlijk ook weer niet, vertellen uitbaters Karin en Jean. Ze gunnen hun dorp de huiskamer die het al meer dan anderhalve eeuw voor lief en leed gebruikt. Het stel kiest daarom voor verkoop aan Plaatselijk Belang en Duurzaam Hoonhorst en niet voor een ambitieuze projectontwikkelaar. ,,Dit is meer dan een café.”

4 reacties

 • herman jansen

  2 maanden geleden
  Hoonhorst hou dat stukje in eere,inwoners doe er alles aan om het te bewaren. Zo*n monument gooi je toch niet weg. Heel veel succes inwoners van Hoonhorst
 • Astrid Prins

  2 maanden geleden
  Eindelijk eens mensen met principes
 • Wim Hovestad

  2 maanden geleden
  Ik heb er diep respect voor dat de waarde van de bijdrage aan de samenleving boven de waarde van het kapitaal wordt gesteld. Heel mooi om dat te mogen zien. Hulde aan deze mensen.
 • Harry Van Zwieten

  2 maanden geleden
  Prima houding en Hoonhorst waardig. Ik heb in het verleden met Plaatselijk Belang en de Hoonhorsters samengewerkt enhun instelling altijd zeer gewaardeerd ook al waren we het niet altijd eens.

Vechtdal