De in 2019 geopende speeltuin in nieuwbouwwijk Bransveen.
Volledig scherm
PREMIUM
De in 2019 geopende speeltuin in nieuwbouwwijk Bransveen. © Benny Koerhuis

Jeugd mag zelf meepraten over meer speelplekken in Hardenberg: ‘Samen buiten spelen’

,,Waar mis je een speeltuin en welke plekken zijn volgens jou geschikt om samen buiten te spelen? Die vragen gaan we na de zomervakantie voorleggen aan kinderen en jongeren in onze gemeente.’’ Wethouder Mary Looman heeft er zin in om samen met de jeugd in de gemeente Hardenberg een plan te maken voor Samen Spelen in de buitenruimte.

0 reacties

 1. Geen grote ‘inclusieve speeltuin’ in Dedemsvaart: wel vier kleinere verdeeld over Hardenberg
  PREMIUM

  Geen grote ‘inclusieve speeltuin’ in Dedems­vaart: wel vier kleinere verdeeld over Hardenberg

  Na zijn benoeming tot 'Minister van Gehandicaptenzaken’ kreeg Rick Brink vorig jaar van 'zijn’ gemeente Hardenberg een inclusieve speelplaats cadeau. Kinderen met en zonder een beperking zouden al deze zomer samen kunnen spelen bij de Kotermeerstal in Dedemsvaart. Maar de plannen zijn bijgesteld: wegens voortschrijdend inzicht komen er nu vier inclusieve speeltuinen, verspreid over de gemeente. Brink is er blij mee.
 2. Hoop bij bewoners langs kanaal Almelo-De Haandrik: provincie komt met meer geld voor herstel funderingen
  PREMIUM

  Hoop bij bewoners langs kanaal Almelo-De Haandrik: provincie komt met meer geld voor herstel funderin­gen

  De provincie Overijssel stelt meer geld beschikbaar om schade aan huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik te herstellen. Dat wordt gebruikt om onderzoek te doen naar funderingen en die, indien nodig, te versterken. Het geld wat daar voor nodig is, komt uit de eerder vastgestelde 25 miljoen euro die de provincie maximaal wil uittrekken voor schadeherstel in het gebied.

Vechtdal