Bij de brand aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen kwam op 14 juli de 22-jarige Cézary om het leven. Zijn broertje is vanmiddag door de jeugdrechter vrijgesproken van brandstichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de brand aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen kwam op 14 juli de 22-jarige Cézary om het leven. Zijn broertje is vanmiddag door de jeugdrechter vrijgesproken van brandstichting. © Alex Mulder

Jongen (18) uit Nieuwleusen opnieuw vrijgesproken van betrokkenheid bij brand waarbij broer (22) om leven kwam: ‘Zorgt voor veel emoties’

UpdateDe 18-jarige jongen uit Nieuwleusen die verdacht werd van brandstichting in zijn ouderlijk huis in 2019 is opnieuw vrijgesproken. Bij de brand kwam zijn broer Cézary (22) om het leven. Volgens het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is er onvoldoende bewijs dat de jongen goederen in brand heeft gestoken, tot opluchting van de familie. 

  1. KAART | December begint met daling van nieuwe besmettingen in Oost-Nederland, maar er is wel een kanttekening
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | December begint met daling van nieuwe besmettin­gen in Oost-Nederland, maar er is wel een kantteke­ning

    In Oost-Nederland zijn vandaag minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld dan gisteren, een verschil van ruim 300. In alle drie de veiligheidsregio’s gingen de aantallen op deze eerste dag van de maand december naar beneden, maar bij die cijfers moet wel een kanttekening worden geplaatst. Door een storing bij het RIVM vallen de nieuwste cijfers waarschijnlijk lager uit dan anders het geval was geweest.

Vechtdal