De Hardenbergse skatebaan is afgezet met dranghekken.
Volledig scherm
De Hardenbergse skatebaan is afgezet met dranghekken. © Frank Uijlenbroek

Jongeren luisteren niet: burgemeester sluit skatebaan in Hardenberg

De skatebaan aan de Parkweg in Hardenberg is zaterdag gesloten op last van burgemeester Jan Willem Wiggers.

 Ondanks herhaalde oproepen en waarschuwingen, hield de skatende jeugd zich niet aan de strenge regels die gelden om het coronavirus te kop in de drukken. Ze waren vrij massaal op  en bij de baan. Daarop is besloten de skatebaan dicht te doen en het gebruik te verbieden. 

Medewerkers van de gemeente hebben dranghekken geplaatst en een verbodsbordje opgehangen. De politie controleerde met enige regelmaat of de jeugd dit naleefde. Gebeurde dit niet, dan zouden er bekeuringen worden uitgeschreven, zo kondigden wijk- en jeugdagenten aan op social media. 

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
  video

  Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

  Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal