Volledig scherm
De poes in betere tijden. © Van Oost Media

Kater Zwartje doodgeschoten vanuit woning in Gramsbergen

Geschokt heeft Dirk Jan Braker uit Gramsbergen gereageerd op het doodschieten van zijn tweejarige kater Zwartje. Dat gebeurde woensdag vanuit een woning in de Kruisstraat in Gramsbergen. Dit nieuws is vandaag pas bekendgemaakt en de politie doet onderzoek. 

Drie personen hebben woensdag in de Kruisstraat vanuit een woning een man gericht zien schieten op een poes die hierbij het leven liet. De getuigen en de eigenaar van de kat hebben aangifte gedaan bij de politie en die is een onderzoek begonnen. ,,Ik weet wie de dader is en natuurlijk komt het dan wel in je op om gelijk naar hem toe te gaan. Maar dan doe je misschien de verkeerde dingen. Daarom heb ik het uit handen gegeven en wacht het resultaat van het politieonderzoek nu af’’, aldus Dirk Jan Braker.

Volgens de eigenaar van de poes is het te zot voor woorden dat iemand met een luchtbuks op dieren schiet. ,,Op klaarlichte dag, in een straat in het centrum waar ook kinderen spelen. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd.’’ Volgens meerdere bronnen in Gramsbergen was al langer bekend dat er vanuit de woning in de Kruisstraat werd geschoten op dieren. Woensdag was dat weer het geval en toen zagen drie mensen dat gebeuren en schakelden de politie in.

Braker, die twee straten verderop woont,  werd gebeld door een dierenarts met het trieste nieuws. ,,De poes was niet gechipt maar via via kwamen ze er achter dat het om onze kater ging.’’ Het dier had een kogel in het achterlijf. Daar is Zwartje niet aan overleden, vermoedt Braker. ,,We denken eerder aan een hartstilstand, als gevolg van de stress.’’ Of er een nieuwe poes komt? ,,We hebben er nog twee rondlopen.’’

  1. Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle
    PREMIUM

    Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle

    Een blunder. Die voetbalterm past wel bij het te vroeg uitgevoerde onderhoud van het hoofdveld op het Dalfser sportpark Gerner, waardoor het oefenduel tussen PEC Zwolle en een Dalfser selectie samengesteld uit spelers van ASC'62 en SV Dalfsen voor het tweede jaar op rij naar Wijthmen moet worden verplaatst. Het hoofdveld was vorig jaar onbespeelbaar als gevolg van de langdurige droogte. Dit voorjaar lag de Dalfser grasmat er als een groen biljartlaken bij, maar begon het groot onderhoud aan het hoofdveld een paar weken te vroeg.

Vechtdal