De poes in betere tijden.
Volledig scherm
De poes in betere tijden. © Van Oost Media

Kater Zwartje doodgeschoten vanuit woning in Gramsbergen

Geschokt heeft Dirk Jan Braker uit Gramsbergen gereageerd op het doodschieten van zijn tweejarige kater Zwartje. Dat gebeurde woensdag vanuit een woning in de Kruisstraat in Gramsbergen. Dit nieuws is vandaag pas bekendgemaakt en de politie doet onderzoek. 

 1. Parkeerkelder gemeentehuis Hardenberg nog niet klaar: hele dag gratis parkeren
  PREMIUM

  Parkeerkel­der gemeente­huis Hardenberg nog niet klaar: hele dag gratis parkeren

  De parkeerkelder onder het Hardenbergse gemeentehuis is nog niet klaar. De laatste werkzaamheden voor de aanpassing van het betaald parkeren, dat gisteren van kracht is geworden, zijn nog in volle gang. Daarom geldt daar nu nog niet dat de eerste drie uur parkeren gratis is. De automobilist wordt daar overigens niet slechter van: parkeren is hier zo lang het karwei nog niet geklaard is de hele dag gratis.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Vechtdal