Dit pluimveebedrijf in het buitengebied van Gramsbergen ligt dicht bij de Vecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit pluimveebedrijf in het buitengebied van Gramsbergen ligt dicht bij de Vecht. © Wilbert Bijzitter

Kippenboeren vrezen voor besmettelijke en dodelijke vogelgriep bij aanleg van nieuw water: hoe terecht is dat?

Bij de aanleg van ‘natte natuur’ moet standaard onderzoek gedaan worden naar het risico op een vogelgriepuitbraak. Zeker nu het dodelijke virus niet meer lijkt te verdwijnen. Een rapport dat is opgesteld na onrust onder pluimveehouders bij Gramsbergen kan de standaard worden.

6 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Willem Heerema,kun je wetenschappelijk onderbouwen dat er een weg terug is ?
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Prima om waterbekkens te creëren tegen tijden van droogte . Kennelijk zijn boeren ook weer niet solidair met elkaar . Als de ene boer moet beregenen , wil,de ander daar geen waterbekken voor .
 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  Waterberging is, door ons eigen toedoen, helaas noodzaak geworden. Maar zolang we de rode loper voor deze dieren uitleggen in de vorm van hun favoriete voedsel (raaigras) los je dit probleem niet op. Ze blijven komen. Mee bewegen met de natuur, door bufferzones met andere gewassen aan te leggen, is klaarblijkelijk ook bij wetenschappers al geen optie meer. Alles moet met technologie!
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  We zouden minder intensieve pluimveehouderijen in Nederland moeten toestaan. De intensieve veehouderij heeft een te grote aanslag op ons leefmilieu gedaan, nog los van het dierenleed. Er is een weg terug, echter dat komt de boeren economisch minder goed uit.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Over 20 jaar zijn er helemaal geen boeren meer en gaan die stadstypetjes meemaken dat ze op chemische fabrieksrotzooi na niks meer te eten hebben en krijg je hele generaties met krakkemikkige mensen. Dat zijn de groene zegeningen.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”