Volledig scherm
© ANP

Kippenvoer gedumpt op parkeerplaats bij Ommen

Op een parkeerplaats langs de N48 bij Ommen is zaterdag een grote hoeveelheid kippenvoer gedumpt. 

Volgens wijkagent Jan Voortman moet het welhaast gaan om een eigenaar van een vrachtwagen. "Het is een behoorlijke hoeveelheid", zegt hij desgevraagd. Het voer ligt op de parkeerplaats tussen de viaducten Balkerweg en Varsenerweg. De wegbeheerder, in dit geval Rijkswaterstaat, is volgens de wijkagent verantwoordelijk voor het opruimen. Voortman hoopt er via mogelijke getuigen achter te komen wie het kippenvoer heeft gedumpt.

  1. Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    In de beruchte bocht van de Beerzerweg in Ommen moet een vangrail worden geplaatst. Dat stelt VOV-raadslid Gerrit de Jonge, die schriftelijke vragen aan het Ommer college heeft gesteld naar aanleiding van meerdere ongevallen in de bocht van de Beerzerweg ter hoogte van de Zeesserweg en De Schammelte. Als hij vóór komende donderdag 18.00 uur geen antwoord krijgt van wethouder Leo Bongers dient hij die avond tijdens de raadsvergadering een motie in. Daarin draagt de Volkspartij Ommen Vooruit samen met de VVD, PvdA en D66 het college op een vangrail te plaatsen en het bebouwde-kombord te verplaatsen tot vóór de bocht.
  2. JOP bij sportpark Lemelerveld van de baan

    JOP bij sportpark Lemeler­veld van de baan

    De wethouder haalde bakzeil met het collegevoorstel, ondanks het feit dat dat dat er kwam op initiatief van een dertigtal jongeren zelf. Die vroegen erom, wezen een geschikte locatie aan en gingen zelf in gesprek met de omwonenden en enkele sportverenigingen. Uitslag zelf ging eveneens om tafel met de sportclubs, maar het gespreksverslag was kennelijk te positief van toon. Want kort voor de besluitvorming in de gemeenteraad lieten de sportclubs weten dat ze een JOP niet zien zitten op die plek.

Vechtdal