Wim Kemink (links) en Harjan Winter bij kerk De Lantaarn in Lutten. De Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Lutten, Slagharen en Schuinesloot gaan na de zomer verder als één Protestantste Gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Kemink (links) en Harjan Winter bij kerk De Lantaarn in Lutten. De Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Lutten, Slagharen en Schuinesloot gaan na de zomer verder als één Protestantste Gemeente. © Frank Uijlenbroek

Kogel is na vijftig jaar door de kerk: hervormd en gereformeerd Lutten, Slagharen en Schuinesloot na fusie samen verder

De Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Lutten, Slagharen en Schuinesloot gaan na de zomer verder als één Protestantste Gemeente. Van de drie kerkgebouwen blijft straks alleen De Lantaarn in Lutten over als gezamenlijk godshuis. De noodzaak tot samengaan is er, maar het gevoel is goed. ,,Kijk je écht naar onze verschillen, dan zijn die glad te strijken.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Vechtdal