Volledig scherm
Leon Adegeest wint de Vechttrofee 2017. De andere genomineerden waren Marjolein Rhee uit Ommen en Henk Zeevat uit Hardenberg. Links Wim Borst. © Harry Kruiper

Koning van de strijd tegen Lelystad Airport wint Vechttrofee

Leon Adegeest van actiegroep HoogOverijssel is uitgeroepen tot de beste promotor van het Vechtdal van 2017. Hij is de man die ontdekte dat er talloze fouten zitten in de geluidsonderzoeken van Lelystad Airport. Daarmee bracht hij in zijn eentje de Tweede Kamer aan het twijfelen. 

Tijdens de deelnemersbijeenkomst van Vechtdal Marketing ontving de Dalfsenaar daarom de bijbehorende Vechttrofee, uit handen van Wim Borst die de editie 2016 won.

De prijs gaat elk jaar naar personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt om de naam van het Vechtdal in positieve zin uit te dragen. Kandidaten voor deze prijs worden voorgedragen door bewoners en bedrijven in het Vechtdal. 

Airport

Leon Adegeest strijdt met de actiegroep HoogOverijssel tegen uitbreiding van Lelystad Airport en de daarmee gepaard gaande lange laagvliegroutes. Dat heeft geleid tot extra onderzoeken en discussie in de Tweede Kamer, waarbij de kans stijgt dat de rust en ruimte in de toeristische regio's in Overijssel en Gelderland zoals het Vechtdal niet wordt geschaad door laagovervliegende vliegtuigen.

 1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Vechtdal