Volledig scherm
Leon Adegeest wint de Vechttrofee 2017. De andere genomineerden waren Marjolein Rhee uit Ommen en Henk Zeevat uit Hardenberg. Links Wim Borst. © Harry Kruiper

Koning van de strijd tegen Lelystad Airport wint Vechttrofee

Leon Adegeest van actiegroep HoogOverijssel is uitgeroepen tot de beste promotor van het Vechtdal van 2017. Hij is de man die ontdekte dat er talloze fouten zitten in de geluidsonderzoeken van Lelystad Airport. Daarmee bracht hij in zijn eentje de Tweede Kamer aan het twijfelen. 

Tijdens de deelnemersbijeenkomst van Vechtdal Marketing ontving de Dalfsenaar daarom de bijbehorende Vechttrofee, uit handen van Wim Borst die de editie 2016 won.

De prijs gaat elk jaar naar personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt om de naam van het Vechtdal in positieve zin uit te dragen. Kandidaten voor deze prijs worden voorgedragen door bewoners en bedrijven in het Vechtdal. 

Airport

Leon Adegeest strijdt met de actiegroep HoogOverijssel tegen uitbreiding van Lelystad Airport en de daarmee gepaard gaande lange laagvliegroutes. Dat heeft geleid tot extra onderzoeken en discussie in de Tweede Kamer, waarbij de kans stijgt dat de rust en ruimte in de toeristische regio's in Overijssel en Gelderland zoals het Vechtdal niet wordt geschaad door laagovervliegende vliegtuigen.

Vechtdal