Volledig scherm
De korfballers doen mee met het programma 'Echt Waar?!' © Kios '45

Korfballers Kios grijpen op laatste moment naast prijzen in tv-programma ‘Echt Waar?!’

De korfballers van Kios’45 uit Sibculo hebben zaterdagavond in het tv-programma 'Echt Waar?!’ op het laatste moment naast de prijzen gegrepen. 

Korfbalster Marit, die als enige van het team nog in de race was, gaf op de laatste vraag een verkeerd antwoord. Hierdoor verloor ze de 12.500 euro die de korfballers op dat moment hadden aan andere teams. 

De vereniging werd uitgekozen voor het programma, omdat ze een samenwerkingsverband hebben met de Vriendenloterij. In het SBS-programma streed de vereniging samen met negen andere teams om een bedrag van 50.000 euro. 

Nieuw scorebord

Van het geld had de vereniging graag de kantine opgeknapt en een nieuw scorebord gekocht. Vorige maand deed voetbalclub USV uit Nieuwleusen ook mee met Echt Waar?!, zij gingen er uiteindelijk met 10.000 euro vandoor. 

  1. Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Vechtdal