Kunstenaar Pieter Zandvliet geeft de lantaarnpaal op hoek Bloemendalstraat-Wilhelminastraat-Kerkplein in Dalfsen een kleurtje. De oude palen worden gepimpt. Ondernemers en initiatiefnemers Willeke Lindenburg (links) en Barbara van Nieuwenhuizen kijken toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Pieter Zandvliet geeft de lantaarnpaal op hoek Bloemendalstraat-Wilhelminastraat-Kerkplein in Dalfsen een kleurtje. De oude palen worden gepimpt. Ondernemers en initiatiefnemers Willeke Lindenburg (links) en Barbara van Nieuwenhuizen kijken toe. © Pedro Sluiter

Kunstenaars geven grijze lantaarnpalen in dorpshart van Dalfsen kleur: ‘Nog plek voor mysterieuze dildoplakker’

De veertig lantaarnpalen in het centrum van Dalfsen zijn grauw, grijs en scheef, tot ergernis van ondernemers in het dorpshart. Om met een pimpbeurt wat kleur aan te brengen, krijgen kunstenaars nu de vrije hand. Een paar palen blijven vrij. ,,Voor de mysterieuze dildoplakker.”

  1. Boerderijwinkel in Dalfsen maakt zich sterk voor zo min mogelijk verpakkingen: ‘Echt een zoektocht’

    Boerderij­win­kel in Dalfsen maakt zich sterk voor zo min mogelijk verpakkin­gen: ‘Echt een zoektocht’

    Zo min mogelijk verpakkingen. Dat was voor de zussen Marieke en Janetta Laarman de aanleiding om de boerderijwinkel bij de Westermolen over te nemen. De formule is iets bijgeschaafd, maar de opzet blijft een biologische en duurzame lokale winkel voor groente, vlees en zuivel. Ze beginnen met 24 producten die klanten zelf vanuit de bulk kunnen afwegen en in eigen bakjes of zakjes mee kunnen nemen.

Vechtdal