Volledig scherm
De politie deed in december onderzoek in en bij de woning in de Krim. © 112Hardenberg

Man (43) uit Coevorden opgepakt voor wrede overval op Bettie (82) in De Krim

videoDe politie heeft vanmorgen een 43-jarige inwoner van Coevorden aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op de 82-jarige Bettie, inwoonster van De Krim. 

De hoogbejaarde vrouw werd in december vorig jaar overvallen door twee mannen in haar woning aan de Kikkerveldweg.  Ze werd door de overvallers bewerkt met een taser en vervolgens opgesloten in de meterkast. Pas de volgende morgen -vijftien uur later- wordt ze uit haar benarde positie bevrijd als ze bezoek krijgt van haar vriendinnen van de volksdansgroep, waar ze die ochtend niet was verschenen. De twee bezorgde vrouwen hebben een reservesleutel waardoor ze hun vriendin konden bevrijden.  Net op tijd. ,,Als zij niet waren gekomen had ze het waarschijnlijk niet overleefd”, liet politiewoordvoerder Sigrid Passchier eerder al weten.

Trouwring

De overvallers gingen er uiteindelijk met onder andere haar trouwringen en zitmaaier vandoor.  Aan deze wrede overval werd meerdere malen uitvoerig aandacht besteed in opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Dit leverde tientallen tips op.  ,,Mede hierdoor kon de vanmorgen aangehouden verdachte worden opgespoord‘’, aldus de politie, die meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uitsluit. Uit de anonieme tips blijkt namelijk dat er hoogstwaarschijnlijk een derde man bij de overval was betrokken. ,,Deze derde man was de chauffeur tijdens de overval’’, vertelde politiewoordvoerder Marloes Ballast vorige week bij opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. 

Bivakmuts

De vrouw werd overvallen op het moment dat ze om half acht ‘s avonds de voordeur open deed om haar kat uit te laten. Zij werd daarop naar binnengeduwd door een man met een bivakmuts op. Later kwam er een tweede man die een taser in haar nek duwde. Daarop werd ze opgesloten in een ruimte van 30 bij 70 cm. Terwijl ze daar gevangen zat gingen de mannen er onder andere vandoor met sieraden, een laptop, een mobiele telefoon en trouwringen. Het ging om de ringen van haar, haar overleden man en haar moeder.

Bekijk hier een video van het politie-onderzoek in december bij de boerderij in De Krim.

  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal