Bij Dierenopvang Koningen in Balkbrug is een gedumpte Mechelse herder binnengebracht. De hond werd bij De Krim uit een bestelbus gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Dierenopvang Koningen in Balkbrug is een gedumpte Mechelse herder binnengebracht. De hond werd bij De Krim uit een bestelbus gezet. © Dierenopvang Koningen

Mechelse herder uit bestelbus bij De Krim gezet, eigenaresse gaat er vandoor

Bestelbus open, hond eruit en bestelbus weer dicht. Het gebeurde vrijdag in De Krim, waar een onlangs bevallen Mechelse herder voor de oog van een wandelaar werd gedumpt. Het dier zit nu in de opvang in Balkbrug, de politie hoopt de eigenaar op te sporen. ,,Afschuwelijk dat mensen zomaar dieren op straat zetten.” 

9 reacties

 • Fer Kroon

  2 jaar geleden
  Vraag me af als je tot zoiets in staat bent hoe het met de puppy’s gaat? Zijn ze lang genoeg bij de moeder geweest, zijn ze goed verzorgd, is er goed voor moeder gezorgd? Als je om wat voor reden dan ook niet meer in staat bent voor de hond te zorgen zijn er andere wegen om afstand te doen van je huisdier. Vorige week las ik eenzelfde soort artikel, deze hond werd ook uit de auto gezet, de eigenaar reed weg en de hond rende achter de auto aan totdat hij niet meer kon. Schrijnende taferelen!
 • Leonie Van Erp

  2 jaar geleden
  Helaas geen uitzondering. Handel in, en aanschaf van huisdieren aan banden leggen. Het is veel te makkelijk nu en als een dier eenmaal gekocht is kun je er mee doen wat je wil. Afschaffen deze praktijken… ik snap dat er ook genoeg lieve eigenaren zijn, maar de veiligheid voor dieren moet belangrijker zijn dan de behoefte van hun kopers.
 • T Bruins

  2 jaar geleden
  Onderzoek vindt plaats. En als ze gevonden wordt krijgt ze een boete en een tijd later neemt ze gewoon weer een hond. Zo gaat dat in Nederland. Ik roep het al jaren. De straffen tegen dit soort walgelijke acties zijn te laag...
 • Gia

  2 jaar geleden
  Huisdieren worden als beesten behandelt…
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Trieste vrouw... Opsporen en zwaar straffen.