Volledig scherm
PREMIUM
Harry ten Brink (uitvaartmotor) en Anita en Gijs Kleter van het bedrijfje Rouwtruck laten zien wat de mogelijkheden zijn tijdens de uitvaartbeurs. © M Dkrijger

Met motor of truck naar begraafplaats? De uitvaartbeurs in Ommen laat alle mogelijkheden zien

‘De een zijn dood, is de ander zijn brood.’ Toch is het niet alleen de kassa, maar ook het gevoel dat ondernemers doet besluiten om in de uitvaartbranche te werken. De uitvaartbeurs in Het Baken in Ommen was zaterdag de plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoette.

Buiten is de dood al meteen het onderwerp. Harry ten Brink staat er in motorkleding, bij zijn uitvaartmotor met zijspan. Daarop ligt een kist. Hij is er voor de fanatieke motorrijder die graag met ronkende motor naar de begraafplaats wordt gebracht. 

  1. Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Vechtdal