Harry ten Brink (uitvaartmotor) en Anita en Gijs Kleter van het bedrijfje Rouwtruck laten zien wat de mogelijkheden zijn tijdens de uitvaartbeurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry ten Brink (uitvaartmotor) en Anita en Gijs Kleter van het bedrijfje Rouwtruck laten zien wat de mogelijkheden zijn tijdens de uitvaartbeurs. © M Dkrijger

Met motor of truck naar begraafplaats? De uitvaartbeurs in Ommen laat alle mogelijkheden zien

‘De een zijn dood, is de ander zijn brood.’ Toch is het niet alleen de kassa, maar ook het gevoel dat ondernemers doet besluiten om in de uitvaartbranche te werken. De uitvaartbeurs in Het Baken in Ommen was zaterdag de plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoette.

Buiten is de dood al meteen het onderwerp. Harry ten Brink staat er in motorkleding, bij zijn uitvaartmotor met zijspan. Daarop ligt een kist. Hij is er voor de fanatieke motorrijder die graag met ronkende motor naar de begraafplaats wordt gebracht. 

  1. Overijssel zet vol in op Nederlandse toerist om pijn coronacrisis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’
    PREMIUM

    Overijssel zet vol in op Nederland­se toerist om pijn coronacri­sis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’

    De toerismesector in Nederland heeft door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Het aantal gasten, uit zowel binnen- als buitenland, lag in de eerste drie maanden van dit jaar 17 procent lager dan in 2019. De provincie Overijssel werd minder hard geraakt, maar wil niet op zijn lauweren rusten en probeert juist nu de Nederlandse toerist weer te verleiden. ,,Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland.”

Vechtdal