Bij de rotonde op de kruising van de Slagenweg en de Haarsweg moet een fietstunnel komen. Als het straks met de komst van meerdere scholen én een nieuwe route rond het centrum van Ommen drukker wordt, wil wethouder Leo Bongers voorbereid zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de rotonde op de kruising van de Slagenweg en de Haarsweg moet een fietstunnel komen. Als het straks met de komst van meerdere scholen én een nieuwe route rond het centrum van Ommen drukker wordt, wil wethouder Leo Bongers voorbereid zijn. © Frank Uijlenbroek

Met nieuwe fietstunnel bij Slagenweg gaat afsluiting Vechtkade Ommen miljoenen kosten

De Vechtkade in Ommen wordt gedeeltelijk afgesloten. Maar een nieuwe fietstunnel onder de Slagenweg en mogelijke verhoging van de snelheidslimiet op de Coevorderweg moet de nieuwe route om de brug over te komen straks aantrekkelijker en verkeersveiliger maken. Aan al die maatregelen hangt wel een prijskaartje: 2,5 miljoen euro.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Vechtdal