Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Minder treinverkeer tussen Mariënberg en Hardenberg door technisch mankement

updateEr rijden vanochtend minder treinen op het spoor tussen de stations Mariënberg en Hardenberg. Dat is een gevolg van een defecte trein, meldt een woordvoerster van Arriva, die de Vechtdallijnen exploiteert.

,,Het gaat om een trein op ons traject tussen Almelo en Mariënberg. Het is een beetje een technisch verhaal. Door een technisch mankement kan die trein maar rijden met één motor en haalt daardoor niet de maximumsnelheid. En dat heeft gevolgen voor het treinverkeer op de lijn Zwolle -Emmen, dat via station Mariënberg rijdt.’’

Daarom is de dienstregeling aangepast vanaf vanochtend 07.00 uur. Tussen Mariënberg en Hardenberg zijn er enkele treinen uitgevallen. Volgens de Arriva-woordvoerster ondervinden reizigers geen ernstige hinder omdat ze in Mariënberg over kunnen stappen richting Emmen. ,,De verkeersleiding verwacht dat rond het middaguur de dienstregeling weer volgens het reguliere schema uitgevoerd kan worden.’’   Dat bleek niet het geval zijn. Ook rond twee uur moest Arriva ritten schrappen.

Vechtdal