De 50 minderjarige asielzoekers worden als er daadwerkelijk een COA-verzoek binnenkomt overgebracht vanuit Ter Apel naar dit oude wegrestaurant in Lemelerveld.
Volledig scherm
PREMIUM
De 50 minderjarige asielzoekers worden als er daadwerkelijk een COA-verzoek binnenkomt overgebracht vanuit Ter Apel naar dit oude wegrestaurant in Lemelerveld. © Henri van der Beek

Minderjarige asielzoekers moeten zich in Lemelerveld snel aanpassen: ‘Gewone pubers, wel met rugzakje’

De vijftig minderjarige asielzoekers die de gemeente Dalfsen wil onderbrengen in voormalig restaurant De Lantaren in Lemelerveld krijgen 24 uur per dag toezicht, gaan naar school in Zwolle en wordt de Nederlandse gewoontes en gebruiken aangeleerd. Dat blijkt uit een memo, die binnenkort door de lokale politiek wordt besproken. De buurt blijft sceptisch.   

2 reacties

  • Robbert Scholten

    1 maand geleden
    Ik vind dat eerst een oplossing moet worden gezocht voor onze eigen burgers in zulke situaties daarna pas voor asielzoekers waar we niet op zitten te wachten
  • henk hartog

    1 maand geleden
    CHAOS gaat maar door en door, terwijl ruim 400 Burgers in zwolle al maanden lang op straat leven zonder een vaste woon en verblijfplaats. Opvang voor hun zitten vol ?

Vechtdal