Volledig scherm
2018-09-28 10:24:33 DEN HAAG - Minister Arie Slob opent op 3 november het nieuwe kulturhus in Nieuwleusen. - ANP BART MAAT © ANP

Minister Slob opent kulturhus De Spil in Nieuwleusen

Onderwijsminister Arie Slob opent op zaterdagochtend 3 november officieel kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

De bestuurder van ChristenUnie is uitgenodigd door de gemeente Dalfsen om een bijdrage te leveren aan de opening en heeft dit toegezegd. Ook het bestuur van de Spil, de gemeente Dalfsen en verschillende betrokken organisaties en verenigingen uit Nieuwleusen werken mee aan het programma: een ceremonie rond de officiële opening, een rondleiding door het gebouw en een streeklunch. 

De Spil huisvest een bibliotheek, voortgezet onderwijs, sport en maatschappelijke organisaties.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal