Anouk Bannink bracht haar kinderen naar kinderopvang De Groene Helden in Nieuwleusen.
Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Bannink bracht haar kinderen naar kinderopvang De Groene Helden in Nieuwleusen. © Enzio Ardesch/Alex Mulder

Moeder Anouk (33) is verbijsterd als voorgevoel over invaller op peuteropvang juist blijkt: ‘Weg vertrouwen’

Ze herkennen hem als klusjesman, maar plots staat de man als vervanger voor de peutergroep van de kinderopvang in Nieuwleusen. Het wekt argwaan bij moeder Anouk Bannink (33) en haar man. Bij navraag komen ze tot een onaangename ontdekking. ,,Een slechte inschatting in de planning’’, zegt opvang De Groene Helden.

47 reacties

 • Pascal Van der Burgt

  2 maanden geleden
  Veel mensen gebruiken een oppas, veelal kinderen van ongeveer 15 a 16 jaar oud. De regels zijn er niet voor niks dus de directeur had beter moeten weten, maar ik begrijp de overweging. Als er mensen zijn met diploma en deze man gaat de opleiding volgen kan er niet zoveel gebeuren. Qua aansprakelijkheid niet slim, maar als de opvang wordt afgezegd was dit vast de ouder die boos werd.
 • J. Verdel

  2 maanden geleden
  Vaders en moeders passen niet op hun kind zij zorgen voor hun kind dit even wat mij altijd verbaasd en hier ook weer terug lees en vog of opleiding geeft ook geen zekerheid dat je dan capabel bent om kinderen te verzorgen VOG mag ik hopen dat dit wel gevraagd is
 • A.J.B. Nijeboer

  2 maanden geleden
  Ik heb dit artikel gelezen en constateer dat de leiding van de opvang cruciale fouten heeft gemaakt met name in het communicatief traject met de ouders. Het is goed van de moeder/vader dat zij hun kind beschermen; daar kun je niet voorzichtig genoeg mee zijn. Dat er geen gediplomeerde medewerker aan het werk is hoeft niet direct rampzalig te zijn, maar helemaal alleen op de opvang (geen 4 ogen) is ongehoord en niet verantwoordelijk; de geschiedenis heeft dat voldoende aangetoond.
 • herman draaijer

  2 maanden geleden
  Waarom voed zij de kinderen niet zelf op ??
 • Ali Alim

  2 maanden geleden
  15 jaar geleden als je in zo een sector wilde werken eiste een pittige voor opleiding van http://je.Nu lees ik dus dat ze noodgedwongen makkelijker mensen aannemen. Dit zie ik terug in vele sectoren.
 1. Herman (62) schrikt van eigen krabbel onder plan enorm zonneveld bij buurman in Dalfsen: ‘Fraude’
  PREMIUM
  reconstructie
  8

  Herman (62) schrikt van eigen krabbel onder plan enorm zonneveld bij buurman in Dalfsen: ‘Fraude’

  Hebben vervalste handtekeningen ervoor gezorgd dat in het buitengebied van Dalfsen een groot zonnepark verrijst? Ja, zegt buurman Herman Noordman, die naar eigen zeggen tot z’n stomme verbazing zijn krabbel onder een document zag staan. Onzin, stelt de beschuldigde panelenboer. Saillant, want voor de gemeenteraad was bij de besluitvorming over het plan steun uit de buurt van groot belang. Reconstructie van een burenruzie die uitmondt in aangiftes.
 2. Vijf maanden uit ‘gaswoningen’ in Dalfsen, woonstichting: ‘Nog geen permanente oplossing’
  PREMIUM
  UPDATE

  Vijf maanden uit ‘gaswonin­gen’ in Dalfsen, woonstich­ting: ‘Nog geen permanente oplossing’

  Bijna een halfjaar duren de problemen met het kankerverwekkende gas formaldehyde in huurwoningen van woonstichting Vechthorst in Dalfsen. De gemeenteraad stelt dat de gezondheidsrisico’s onvoldoende in beeld zijn en roept de verhuurder op om het totale woningbestand – 2500 huizen – te controleren. Vechthorst geeft aan alles in het werk te stellen, maar: ,,Er is nog geen permanente oplossing.”