tvd280312_30 NIEUWELEUSEN  ANDRE GROOTE ZANGER PARAGNOST HEEFT EEN NIEUWE CD GEMAAKT
Volledig scherm
tvd280312_30 NIEUWELEUSEN ANDRE GROOTE ZANGER PARAGNOST HEEFT EEN NIEUWE CD GEMAAKT © Tom van Dijke

Muzikant en paragnost André Groote uit Nieuwleusen overleden

videoAndré Groote (74) is overleden. De muzikant en dichter, die later in zijn leven furore maakte als paragnost bij zender Veronica, leefde in Nieuwleusen. Daarvoor woonde hij in Apeldoorn en Zwolle. 

Groote was de zanger van de hits Henry the horse en Racing Car. Vrijdag maakte Erwin Nyhoff, de beste vriend van Groote, bekend dat hij woensdagavond overleden is.

,,Ik mis hem maar ik heb er vrede mee. Hij was als een broer. Hij was mijn beste vriend. André was ziek. We wilden samen nog een keer naar Engeland, dat is net niet gelukt. Voor de rest heb ik hem alles kunnen zeggen wat ik wou. Een man die mij – nuchtere boerenzoon – in zijn paranormale kracht deed geloven. En een heel goede muzikant.’’

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal