N340 en N377 na dertig jaar discussie dan eindelijk op de schop: mijlpaal in Dalfsen en Balkbrug

VideoDe voorbereiding op de aanpak van de N340 en de N377 tussen Zwolle en het achterland in het Vechtdal is al tientallen jaren geleden gestart. Nu is het formele moment daar, en werkt de provincie met aannemer Vechtdal Verbinding aan een betere doorstroming en meer veiligheid op twee van de belangrijkste wegen van Overijssel. ,,Discussie zal er altijd blijven.”

De witte provincieparaplu's worden uitgedeeld, waarna de aanwezigen vanuit het projectkantoor aan de N340 de enorme regenbuien trotseren en zich richting het grote doek langs de doorgaande weg in Dalfsen begeven. Gedeputeerde Bert Boerman voorop, die met een druk op de knop het bouwbord onthult en daarmee het startsein geeft voor de aanpak van de N340 van Zwolle tot Ommen en de N377 van Lichtmis tot eerst Balkbrug en daarna tot achter De Krim. En de N48 daartussen als verbindingsweg.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Vechtdal