Na optreden met Crescendo-KNA kan Gé Reinders bijna ‘oetblaoze’

videoHarmonie Crescendo-KNA heeft vrijdagavond voor het laatst opgetreden met de Limburgse zanger Gé Reinders. Voor de Gramsberger tak van het fusieorkest was het al de vijfde samenwerking met de man die de wereld van fanfares en harmoniën met zijn nummer Blaosmuziek uit 1999 ineens volop in de schijnwerpers plaatste.

Twee keer werkte Crescendo mee aan de theatertournees van Gé Reinders, ze speelden samen bij het afscheid van Voorveghter-directeur Jan Kroesen en verzorgden het openingsconcert van het gerenoveerde Gramsberger openluchttheater. De vijfde keer was het vrijdagavond als fusieorkest met Kunst Na Arbeid Hardenberg. Onder leiding van dirigent Wim Booij - de ‘directeur’ die van de zanger alle credits kreeg - werd een selectie van nummers uit het repertoire van Gé Reinders gebracht. Waaronder het indrukwekkende Eine gek over de dreiging van terroristische aanslagen, D’n haof, het meer recente Laot ös drinke en natuurlijk Blaosmuziek.

Volledig scherm
Crescendo-KNA tijdens het optreden met Gé Reinders in theater de Voorveghter © Cor van Dalen

,,Dat stuk heeft mijn leven helemaal veranderd’’, zegt de dit jaar 65 jaar geworden Reinders over het nummer dat ieder jaar in de Top 2000 staat. Als dank heeft hij onlangs besloten de bladmuziek van zijn composities gratis ter beschikking te stellen aan de blaaswereld. Hoewel het hem tijdens het optreden in de Voorveghter niet was aan te zien, is vooral zijn leeftijd de reden geweest dat Reinders heeft besloten te stoppen met de volgens hem energievretende concertreeksen. Niet voor niets heeft hij deze laatste tournee Oetblaoze genoemd. En dat gaat hij binnenkort doen. Na het optreden met Crescendo-KNA volgen er nog twee met het allerlaatste optreden op 9 juni in het openluchttheater in Valkenburg.

Volledig scherm
Wim Booij dirigeerde het orkest bij het optreden met Gé Reinders. © Cor van Dalen
 1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
  PREMIUM
  video + foto's

  Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

  De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.
 2. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

Vechtdal