Een impressie van hoe het Hardenbergse Knarrenhof eruit komt te zien.
Volledig scherm
Een impressie van hoe het Hardenbergse Knarrenhof eruit komt te zien. © INBO Architecten

Na zomer schop in grond voor Knarrenhof in Hardenberg

De bouw van vijftien woningen van Knarrenhof in Hardenberg begint na de bouwvak. Alle lichten staan op groen doordat de herziening van het bestemmingsplan rond is en de plannen zijn goedgekeurd door de welstandscommissie.

Knarrenhof is een nieuwe woonvorm waarbij huizen voor ouderen worden gebouwd in een hofje en met een gemeenschappelijke tuin. ,,Daardoor is er meer noaberschap onder de mensen die er wonen en de kosten voor bijvoorbeeld zorg lager”, zegt Peter Prak, initiatiefnemer van Knarrenhof. De vijftien woningen voor ouderen komen op de plaats waar momenteel de voormalige Jan Ligthartschool gesloopt wordt. Twee woningen van de ‘Hof van Hardenberg’ zijn nog niet verkocht. ,,In Hardenberg gaan de woningen er ongeveer zo uit zien als in Zwolle”, zegt Prak. Begin vorig jaar werd de eerste Knarrenhof van Nederland in Zwolle opgeleverd.

Ook in Dalfsen komt mogelijk een Knarrenhof. Prak, oprichter van Stichting Knarrenhof Nederland, laat weten dat de organisatie overlegt met die gemeente. Op een informatieavond om de interesse te peilen kwamen 200 mensen af.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Vechtdal