De gaswinput aan de Gasthuisdijk in Giethoorn ligt letterlijk op de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Daarom zijn er zorgen over de chemische stoffen in de bodem.
Volledig scherm
PREMIUM
De gaswinput aan de Gasthuisdijk in Giethoorn ligt letterlijk op de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Daarom zijn er zorgen over de chemische stoffen in de bodem. © Wilbert Bijzitter

NAM verkoopt gasvelden in Overijssel, maar wat betekent dat voor sanering naast natuurgebied?

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zet drie grote gasvelden in de Kop van Overijssel en bij Hardenberg te koop. Vooral in Giethoorn wordt met argusogen gekeken naar de consequenties van deze stap. Wat betekent dit voor de sanering en ontmanteling van een ongebruikte locatie op de rand van het natuurgebied?

5 reacties

  • Panjer

    1 jaar geleden
    In Uw artikel staat dat de NAM eigendom is van Shell en Exxon Mobil. Klopt dit wel. Ik dacht dat Gasveld Gron ook van de Overheid is. n.l 60 % Nam en 40% Overheid via DSM. In het artikel staat: Het gasbedrijf heeft weinig geld. Hoe kan dit ?? Gaarne reactie of het bovenstaande juist is.
  • Andy Van Werven

    1 jaar geleden
    Nederland wil van de gas af
  • K. van Venen

    1 jaar geleden
    De foto alleen al....triest. Ooit een boerderij gestaan met vee. De boer uitgekocht, bedrijf knaken gemaakt,sanerings kosten voor de burgers. Wat walgelijk land is Nederland geworden.
  • Marcel Prins

    1 jaar geleden
    Als Natuurmonumenten of gemeente oid als koper opstaan is probleem van gaswinning opgelost
  • Julius Bruins

    1 jaar geleden
    En wie gaat de saneringskosten betalen wanneer de nieuwe eigenaar de velden leegepompt heeft en met de noorderzon vertrokken is?