Volledig scherm
PREMIUM
Achtbaan Gold Rush in attractiepark Slagharen. © FFU.nl/Alex Mulder

Nederlanders zijn koopjeskoningen en dat merken pretparken in Oost-Nederland

De entreeprijzen van dierentuinen en pretparken zijn in vijf jaar met 17 procent gestegen, maar met spaaracties, kortingsbonnen en online-acties ligt een flinke korting op de entreeprijs binnen ieders handbereik. Wie betaalt eigenlijk nog de volle mep voor een dagje uit?

Bij Attractiepark Slagharen komt het merendeel van de bezoekers met een kortingsbon op zak naar het park, zo laat persvoorlichter Tom Mulder namens het pretpark weten. Hij laat daarbij weten dat de vouchers met een bepaald percentage korting die je bij een aankoop krijgt het populairst zijn. ,,Nederlanders staan bekend als echte koopjesjagers. Wij zijn de koningen als het gaat om koopjes jagen,’’ aldus Mulder.

 1. Ommen eert Canadese bevrijders met bloemenpracht op Manitoba-rotonde

  Ommen eert Canadese bevrijders met bloemen­pracht op Manitoba-rotonde

  Als op 11 april 2020 wordt gevierd dat Ommen 75 jaar vrij is, moeten duizenden bloembollen bloeien op de Manitoba-rotonde in de buurtschap Besthmen. Leden van de buurtvereniging ‘Rond de Regge’ hebben daarvoor bollen gepoot op de rotonde die is vernoemd naar de ‘Manitoba Dragoons’, het Canadese cavalerie-verkenningsregiment dat een belangrijke bijdrage leverde aan de bevrijding van het Europese vasteland inclusief de regio rond Ommen.
 2. Alleen Folke (71) komt een stickertje plakken in zoektocht naar nieuwe burgemeester Hardenberg
  PREMIUM

  Alleen Folke (71) komt een stickertje plakken in zoektocht naar nieuwe burgemees­ter Hardenberg

  De zoektocht naar een nieuwe Hardenbergse burgemeester start in december. Wat zijn eigenlijk de wensen bij de burger? Woensdagavond mochten zij aangeven welke kwaliteiten zij graag zouden zien. Een handjevol politici plakte een wensensticker op de muur van de raadzaal. En Folke Meijer, als enige geïnteresseerde burger. ,,Ik vind dat een vrouw de voorkeur heeft bij gelijke geschiktheid.”

Vechtdal