Impressie van het bezoekerscentrum Ommerschans.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het bezoekerscentrum Ommerschans. © The Citadel Company

Ommen geeft groen licht voor informatiecentrum Ommerschans: buren akkoord

Nu ook met de buren goede afspraken zijn gemaakt, geeft de gemeente Ommen groen licht voor een bezoekerscentrum over de Ommerschans. In de raadscommissie van begin november spraken omwonenden nog hun zorgen uit over de plannen voor een informatiepunt over de Ommerschans, die werd opgeworpen als verdedigingswerk en de eeuwen daarna dienst deed als bedelaarskolonie, gevangenis en nu psychiatrisch centrum. 

0 reacties

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Overijssel houdt hand op de knip, mocht Feniks van het Vechtdal opnieuw meer gaan kosten: ‘Ongepast’
  PREMIUM
  6

  Overijssel houdt hand op de knip, mocht Feniks van het Vechtdal opnieuw meer gaan kosten: ‘Ongepast’

  Mocht kunstwerk de Feniks van het Vechtdal na eerder kostenverhoging opnieuw een financiële tegenvaller oplopen, dan gaat de provincie Overijssel niet langer bijleggen. Een motie van JA21 om ‘geen extra gemeenschapsgeld naar budgetoverschrijdende kunst’ te schuiven is aangenomen. ,,Mensen hebben moeite om boodschappen te betalen, dan is extra geld voor kunst ongepast.”
  Zwolle