Op vakantiepark 't Reggehuus in Ommen wonen veel Poolse arbeidsmigranten, veel van hen zijn niet bij de gemeente ingeschreven. Niettemin wil de gemeente met zogenaamde tijdelijke wisselwoningen meer zicht krijgen op de seizoenwerkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op vakantiepark 't Reggehuus in Ommen wonen veel Poolse arbeidsmigranten, veel van hen zijn niet bij de gemeente ingeschreven. Niettemin wil de gemeente met zogenaamde tijdelijke wisselwoningen meer zicht krijgen op de seizoenwerkers. © Alex Mulder

Ommen wil arbeidsmigranten van vakantiepark naar ‘wisselwoningen’ verhuizen: 'We zijn ze nodig’

Polen, Roemenen en Bulgaren die nu op vakantieparken in de gemeente Ommen verblijven, maken voor hun seizoenswerk in de toekomst mogelijk kans op een tijdelijke, reguliere woning. Op die manier wil wethouder Ko Scheele meer zicht krijgen op de arbeidsmigranten en overlast zien terug te dringen. ,,Het loopt niet altijd 'even fijn'.” Dat blijkt.  

  1. Heerde is kampioen, ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

    Heerde is kampioen, ‘s-Heeren­broek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

    Er was uiteindelijk meer moeite voor nodig dan de eerste helft had voorspeld, maar SV Urk boekte een belangrijke zege op Excelsior‘31 en zette daarmee een grote stap richting lijfsbehoud. Dat geldt niet voor Flevo Boys, d‘Olde Veste’54 en VVOG, zij leden een dure nederlaag. ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 houden het spannend en ook asv Dronten blijft meedoen om de prijzen. In Heerde mag de vlag al uit.