Chantal Farjon vreest voor de toekomst van haar veehouderij.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal Farjon vreest voor de toekomst van haar veehouderij. © Enzio Ardesch

Onverwachte hulp voor boerin Chantal die dwangsom boven het hoofd hangt: ‘Hoop doet leven’

Omdat haar mogelijk een forse dwangsom boven het hoofd hangt, keek boerin Chantal Farjon reikhalzend uit naar de stikstofbrief van het kabinet. Veel wijzer is ze niet geworden. ,,Ik weet niet of ik hiermee ben geholpen.’’ Positieve berichten zijn er wel, maar die komen niet uit Den Haag.

12 reacties

 • Jeroen Slager

  2 maanden geleden
  PAS op de plaats voor Provincie Overijssel. Ooit zijn de natura 2000 gebieden ingesteld. Zeker aan de grens lijkt het mij niet meer dan normaal dat we eerst kijken naar herwaardering van natura 2000 gebieden in plaats van boeren beboeten of uitkopen. Het is tijd voor gezond verstand, ook in de politiek.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  @flokstra. De boeren krijgen al tientallen jaren voor honderden miljoenen directe inkomenssteun van de regering per jaar, op grond van Europese regels. Hoor ik zelden een boer over hoe erg dat is. Dat daar tegenover staat dat je je bedrijfsvoering in overeenstemming brengt met wat diezelfde overheid wil, is niet meer dan redelijk: "wie betaalt, bepaalt".
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Het is pure dwang wat de overheid uitvoert. Nu vrijwillig je boerderij aan de overheid voor een rot prijsje die de overheid vaststelt. En als je daar niet mee akkoord gaat dan gaan we het je lastig maken met regeltjes en dan word het je niet makkelijk gemaakt. Dit is pure dwang en heeft niks te maken met vrijwillige opkoopregeling. Misselijk makend wat hebben we een oneerlijke overheid die alleen maar naar Brussel luistert.
 • Jan Janzen

  2 maanden geleden
  J Janzen Toch ook best naïef als je ondanks geen volledige vergunningen toch blijft doorgroeien met je bedrijf is dit toch ook vragen om problemen? Dan moet je nu toch ook niet gaan liggen janken als het geregeld moet worden! Maar ben het er wel mee eens dat de overheid dit al vele jaren eerder had moeten doen. Of had moeten zorgen dat dit niet kon gebeuren
 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  Ik vond al dat de boeren veel onrecht wordt aangedaan vanwege het jarenlange onduidelijke beleid uit Den Haag en dan nu opeens dit meedogenloze beleid voor de boerenfamilies en -communities alleen om de cijfertjes op papier kloppend te hebben. Maar het wordt steeds duidelijker: het gaat echt niet om het beschermen van de natuur (alleen de juiste cijfertjes voor EU) maar om ordinaire handel in stikstof- en bouwgrond. De vervangende gasinkomsten voor de overheid?
 1. Overlast door gebroken riool in Gramsbergen: ‘Geen klachten over stank’
  PREMIUM
  met video

  Overlast door gebroken riool in Gramsber­gen: ‘Geen klachten over stank’

  Met zwaar materieel bestrijdt waterschap Vechtstromen de gevolgen van een breuk in een rioolleiding aan de Oostermaat in Gramsbergen. Sinds maandagmiddag rijden tankwagens dag en nacht met rioolwater dat uit het gemaal bij nieuwbouwwijk de Garstlanden is opgepompt rechtstreeks naar de waterzuivering in Coevorden. Zo kunnen omwonenden toch gewoon hun wc’s doortrekken en douchen en bedrijven afvalwater blijven lozen, en blijft de stank binnen de perken.
 2. DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur
  Liveblog

  DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur

  SV Urk beleeft een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Gert-Jan won vorige week al van Sportlust’46 en was vanmiddag ook te sterk voor VVOG. SC Genemuiden heeft eveneens drie punten mogen bijschrijven, terwijl HHC Hardenberg op bezoek bij Quick Boys twee dure punten liet liggen en DVS’33 nóg langer moet wachten op een zege. Met de Kamper derby tussen Go-Ahead en DOS kreeg deze speeldag nog een lekker toetje.