Oorzaak fatale brand Nieuwleusen blijft onduidelijk: politie praat uitgebreid met ‘vermiste’ zoon

UpdateEen drama in Nieuwleusen: een 22-jarige jongen kwam vanmorgen vroeg om bij een woningbrand. Zijn ouders konden net op tijd gewaarschuwd worden door buurtbewoners. De jongere zoon was korte tijd vermist, maar kwam later zelf aanlopen bij de woning. De politie heeft uitgebreid met de jongen gesproken.

Geschreeuw en gegil. Dat is wat veel bewoners van het Zwartewaterland en omliggende straten in Nieuwleusen zondagochtend iets na vijven wakker maakt. Het geluid gaat door merg en been. Buren, die de brand ontdekten door de vele rook en stank, proberen de mensen in het huis te waarschuwen: hun zolderverdieping staat in brand. De vlammen slaan metershoog uit het dak. Er wordt met stenen tegen ruiten gegooid en tegen ramen gebonkt om de bewoners wakker te krijgen. 

  1. Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: ‘Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’
    PREMIUM
    Video

    Vitens waarschuwt voor extreem waterver­bruik: ‘Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

    Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

Vechtdal