Jan van der Veen
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van der Veen © Max de Krijger

Open dag bij pluimveehouderij in Radewijk: geen plofkip te bekennen

Kippen in piepkleine hokjes, zonder bewegingsvrijheid wachtend op de dood. Deze plofkippen kom je niet tegen bij pluimveehouderij Van der Veen in Radewijk. ,,En daarom hebben we deze open dag, om te laten zien hoe we vleeskippen houden”, zegt Jan van der Veen.

De open dag wordt betaald uit eigen zak door Van der Veen. Alleen de stukjes gegaard kippenvlees is door organisator stichting Kiplekker bekostigd. Koffie, thee, limonade en chocolade eitjes komen uit de zak van Van der Veen. Het trekt tientallen bezoekers, al is het mooie weer wel een spelbreker. 

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
  video

  Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

  Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal