De stuw in Junne zou binnenkort drooggelegd worden. Dat stuit vermoedelijk op vertraging, nu de gemeente en waterschap te weinig maatregelen hebben genomen om de grote gele kwikstaart te beschermen.
Volledig scherm
PREMIUM
De stuw in Junne zou binnenkort drooggelegd worden. Dat stuit vermoedelijk op vertraging, nu de gemeente en waterschap te weinig maatregelen hebben genomen om de grote gele kwikstaart te beschermen. © FFU/Hans Verhoeven

Over een week uitspraak over omstreden werkzaamheden waterschap bij stuw van Junne

De grote gele kwikstaart, de huismus, vleermuizen en mogelijk ook de rode wouw worden bedreigd als Waterschap Vechtstromen doorgaat met voorbereidingswerkzaamheden voor een eventuele restauratie van de stuw bij Junne. Dat stelt milieuadviseur Marcel Middelkamp namens de Stichting Leefbaar Buitengebied bij de bestuursrechter in Zwolle.

  1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
    Liveblog

    Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

    Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.

Vechtdal