De stuw in Junne zou binnenkort drooggelegd worden. Dat stuit vermoedelijk op vertraging, nu de gemeente en waterschap te weinig maatregelen hebben genomen om de grote gele kwikstaart te beschermen.
Volledig scherm
PREMIUM
De stuw in Junne zou binnenkort drooggelegd worden. Dat stuit vermoedelijk op vertraging, nu de gemeente en waterschap te weinig maatregelen hebben genomen om de grote gele kwikstaart te beschermen. © FFU/Hans Verhoeven

Over een week uitspraak over omstreden werkzaamheden waterschap bij stuw van Junne

De grote gele kwikstaart, de huismus, vleermuizen en mogelijk ook de rode wouw worden bedreigd als Waterschap Vechtstromen doorgaat met voorbereidingswerkzaamheden voor een eventuele restauratie van de stuw bij Junne. Dat stelt milieuadviseur Marcel Middelkamp namens de Stichting Leefbaar Buitengebied bij de bestuursrechter in Zwolle.

 1. Hoeveel ic-bedden zijn er in onze regio en komen we tekort? Niemand die het kan vertellen
  PREMIUM

  Hoeveel ic-bedden zijn er in onze regio en komen we tekort? Niemand die het kan vertellen

  De regionale ziekenhuizen balanceren op het randje. Het aantal coronapatiënten blijft hoog en personeel loopt op het tandvlees. Het lukt amper om voldoende ic-bedden vrij te maken volgens de regionale en landelijke afspraken. ‘Als er een andere crisis toeslaat, zullen er niet genoeg ic-bedden zijn’, zo waarschuwt de zorg deze week in de coronamonitor van de Veiligheidsregio IJsselland. Maar hoeveel ic-bedden zijn er eigenlijk in onze ziekenhuizen?
 1. Video van de Dag | Dit is de bekendste kat van Nederland (en binnenkort te zien op Netflix)

  Video van de Dag | Dit is de bekendste kat van Nederland (en binnenkort te zien op Netflix)

  21:59
 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Vechtdal