De provincie wil enkele zeer beschadigde woningen opkopen, maar het bod is te laag, meldt de PVV. (foto ter illustratie)
Volledig scherm
De provincie wil enkele zeer beschadigde woningen opkopen, maar het bod is te laag, meldt de PVV. (foto ter illustratie) © Carlo ter Ellen DTCT

Overijssel koopt meerdere huizen kanaaldrama op, maar kunnen mensen wel aan vergelijkbare woning komen?

VROOMSHOOP/ZWOLLE - Van de regen in de drup. Daarin lijken bewoners langs kanaal Almelo - De Haandrik te belanden, als de provincie hen uitkoopt. Een vergelijkbaar huis kopen gaat niet en al helemaal niet in deze markt van schaarste. Het is voor de PVV reden om aan de bel te trekken bij het provinciebestuur en de commissaris van de koning: er moet meer geld bij.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Vechtdal