De woning van Beppie aan de Kikkertsveldweg in De Krim waarin ze in december 2018 werd overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning van Beppie aan de Kikkertsveldweg in De Krim waarin ze in december 2018 werd overvallen. © Frank Uijlenbroek

Overvallers wilden Beppie (84) uit De Krim met taser afschrikken en verlammen

videoJustitie eist zeven jaar cel tegen de drie verdachten van de gewelddadige overval van Beppie (84) in De Krim. De bejaarde vrouw werd vijftien uur lang opgesloten in haar eigen meterkast. De overvallers gingen nietsontziend, maar tegelijkertijd klungelig te werk. ,,Ik wilde haar met mijn taser verlammen. Uiteindelijk heb ik per ongeluk mijzelf getaserd.”

Dat blijkt uit de vanochtend gehouden rechtszaak  tegen de drie verdachten van de gewelddadige overval die op 10 december 2018 in De Krim plaatsvond. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van het medeplegen van  diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Bij de overval zijn onder meer een zitmaaier, laptop en een handtas buitgemaakt. 

De drie verdachten bekennen dat ze bij de overval betrokken zijn geweest, maar geven elkaar de schuld over de vraag wie Beppie in de meterkast heeft opgesloten. 

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal