Volledig scherm
PREMIUM
Het paard van Elisa Titania Dos Santos (28) uit Borne werd gisteren in de trailer onrustig op de N36, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond. © Lars Smook

Paard van Elisa flipte tijdens rit op N36: 'Wie is de chauffeur die ons leven redde?'

videoAngstige momenten gisteren voor Elisa Titania Dos Santos (28) uit Borne toen ze met haar vader via Sibculo, Westerhaar en over de N36 naar Almelo reed. Haar paard, dat in de trailer achter haar auto zat, ging door het lint. Een oplettende vrachtwagenchauffeur hielp haar voorkomen dat er een ongeluk ontstond en Elisa probeert nu met hem in contact te komen.

Elisa kan er met haar gedachten niet bij waarom haar paard, Haichicko Da Undra genaamd, ineens doordraaide in de trailer. ,,Hij loopt er altijd normaal in, er is nooit wat aan de hand. Nu werd hij tot drie keer toe onrustig en de derde keer draaide hij helemaal door. De achterkant van de auto werd van de grond afgetild." Twee keer waren ze al gestopt zodat Elisa bij haar paard kon kijken. ,,Hij werd toen ook weer rustiger, maar daarna ging het verder. Het leek alsof hij elke keer dat ik de auto weer instapte gekker werd."

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”

Vechtdal