Lijsttrekker Gert Luisman wordt geflankeerd door de vier andere kandidaat-raadsleden voor de PvdA Hardenberg. V.l.n.r. Arsanio Wiet, Gilberd Hofsink, Rein Jonkhans en Ivo de Vries.
Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Gert Luisman wordt geflankeerd door de vier andere kandidaat-raadsleden voor de PvdA Hardenberg. V.l.n.r. Arsanio Wiet, Gilberd Hofsink, Rein Jonkhans en Ivo de Vries. © PvdA Hardenberg/Bertil van Wieren

Penningmeester Luisman lijsttrekker PvdA Hardenberg: maar wie wordt wethouder?

Gert Luisman is lijsttrekker voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Hardenberg. De penningmeester van de lokale afdeling werd eind november al door de leden aangewezen om de kar te trekken bij de verkiezingen. Hij volgt Gitta Luiten op als lijsttrekker. Maar de 67-jarige Hardenberger wil geen wethouder worden. 

  1. CDA Hardenberg presenteert kieslijst en sneert naar huidige coalitiegenoot: ‘Wij zijn de enige échte lokale partij’
    PREMIUM

    CDA Hardenberg presen­teert kieslijst en sneert naar huidige coalitiege­noot: ‘Wij zijn de enige échte lokale partij’

    Het CDA in Hardenberg kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen bestuursperiode, waarin het als grootste partij met ChristenUnie, PvdA en OpKoers.nu een coalitie vormde. Met name het ogenschijnlijke gemak waarmee wethouders van buiten de gemeente werden aangesteld zorgt met verkiezingen in aantocht voor tweespalt. „Het CDA is de enige échte lokale partij.”