Een brandje in de frituur van de snackbar kon snel geblust worden door een medewerker.
Volledig scherm
Een brandje in de frituur van de snackbar kon snel geblust worden door een medewerker. © Enzio Ardesch / Ginopress

Personeel grijpt in bij brand in snackbar in Ommen en voorkomt erger

Personeel van snackbar Puik is zondagochtend met de schrik vrijgekomen toen er een brand in de frituur ontstond. Doordat een medewerker snel ingreep, is grote schade voorkomen. 

De brand ontstond rond 11.15 uur. Wat er precies is gebeurd, is eigenaar Erik van Vaassen nog onduidelijk. ,,Het enige dat ik weet is dat er ineens brand was bij de frituur en dat een medewerker die daarnaast stond goed heeft ingegrepen door gelijk een blusdeken te pakken.”

Snackbar gesloten

Volgens hem valt de schade mee. ,,Het is nu allemaal weer rustig en er is niks spannends aan de hand, het was gewoon een kleinigheidje. Toen de brandweer kwam was het eigenlijk alweer voorbij. Er is niemand gewond.”

Wel blijft de snackbar vandaag gesloten. Het bijbehorende restaurant aan de Markt in Ommen is wel gewoon geopend. 

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

Vechtdal