De politie moest ter plaatse komen om te zorgen voor rust bij de kerstmarkt in Dedemsvaart.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie moest ter plaatse komen om te zorgen voor rust bij de kerstmarkt in Dedemsvaart. © Dedemsvaart Event

Politie grijpt in bij demonstratie op kerstmarkt Dedemsvaart, die alleen met QR-code te bezoeken is

De organisatoren van Dedemsvaart Events waren er al de hele week bang voor. Na talloze bedreigingen vreesden kartrekker Michel van der Weide en overige vrijwilligers voor een demonstratie. Halverwege de middag bleek die angst gegrond te zijn. Voor de ingang naar het Kalkovensterrein verzamelden zich ruim dertig demonstranten. Zij riepen intimiderende leuzen en staken vuurwerk af. De politie moest ingrijpen.

6 reacties

 • HA Klomp

  6 maanden geleden
  1000-den Nederlanders lopen de (Kerst)markten in Duitsland af, afgelopen weekend zelf gezien in Oberhausen. Iedereen moet zijn qr-code laten zien, krijgt een polsbandje en kan zonder enig probleem alle winkels en kraampjes bezoeken. Géén énkele wanklank!! En hier? Wat een hersenloze gekken om voor een ander (en vooral gezinnen met kinderen) het bezoek aan een traditie te verstieren. De wapenstok erover 😂😂😂
 • Timo Cleton

  6 maanden geleden
  Tuurlijk Homans. Dus we kunnen jou verantwoordelijk houden voor het gedrag van elke randdebiel in de wereld? Geen idee waarom maar je roept het gewoon over je af. Deze “demonstranten” zijn daar alleen om het plezier van anderen te verzieken omdat ze zich gepasseerd voelen. Verder bereiken ze er niks mee. Ben je het er niet mee eens dan organiseer je toch je eigen kerstmarkt. Nee een andere verzieken in makkelijker.
 • ron masson

  6 maanden geleden
  die wappies zijn zelf zeker niet ingeent.
 • JM SCHINKEL

  6 maanden geleden
  Kun je zien hoe verdraagzaam antivaxxers zijn. Terreur van een klene groep. Op naar 2G met QR code.
 • Henk Visser

  6 maanden geleden
  Ach ja, de tegenstanders....... Zielige figuren die hun gelijk willen uitdragen..... Ik heb nog steeds geen demonstratie gezien van mensen die wel gevaccineerd zijn. Misschien omdat zij de mening van een ander respecteren?

Vechtdal