Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie met man en macht op zoek naar in De Krim gestolen blauwe Suzuki

De politie is in een grote regio op zoek naar een vanochtend in De Krim (bij Hardenberg) gestolen auto. Via de Facebookaccounts van de politie in Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte en  Zwolle worden getuigen opgeroepen uit te kijken naar de gestolen, blauwe Suzuki Vitara.

‘Vanochtend, tussen 09:00 en 12:30 uur, is in De Krim een Suzuki Vitara, blauw van kleur en voorzien van kenteken JP258H, gestolen. Indien je deze auto ziet rijden of ergens geparkeerd ziet staan meldt het ons via 112', meldt de politie via de accounts.

Dat gebeld moet worden met 112 en niet 0900-8844 heeft te maken met de ‘pakkans'. ,,Een auto is mobiel, dus die kan alle kanten op, vandaar de oproep in meerdere Facebook sites", aldus een politiewoordvoerder. ,,112 bellen is ook logisch, omdat de daders er nog in kunnen zitten. Met 0900-8844, dat je belt als het minder urgent is, zou er net teveel tijd overheen kunnen gaan voordat we reageren. Het is ook mogelijk dat de auto ergens geparkeerd staat, maar dan willen we er ook zo snel mogelijk bij zijn in verband met sporen en eventuele daders.”

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Vechtdal