Volledig scherm
Bij de woningbrand in Nieuwleusen kwam een 22-jarige man om het leven. © Alex Mulder

Politie praat opnieuw met broertje van man (22) die omkwam bij brand Nieuwleusen

UpdateDe politie gaat het minderjarige broertje van de omgekomen man (22) uit Nieuwleusen vaker verhoren. De politie heeft gisteren, op de dag van de brand, ook al uitgebreid met hem gesproken op het bureau.  

Het is nog de vraag of de jongen als verdachte wordt aangemerkt in het onderzoek.  ,,We hebben het onderzoek naar de brand nog niet afgerond en weten dus niet wat de oorzaak is. De jongen zal de komende tijd vaker verhoord worden”, stelt politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer. Ze geeft aan dat dit na het afscheid van zijn broer gebeurt. ,,We willen de familie eerst de tijd geven om afscheid te nemen. Tot die tijd doen wij geen mededelingen over het onderzoek.”

De politie wil vanwege de onduidelijkheid over zijn rol de leeftijd van de jongen niet prijsgeven. ,,Hij is in ieder geval minderjarig”, verklaart Schoorlemmer. Het onderzoek in het woonhuis is inmiddels wel afgerond. ,,Ook hebben we buren en getuigen gehoord en daar gaan we deze week ook mee verder.”

Buren

De brand ontstond gisterochtend iets na vijven bij de woning aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen. Buren ontdekten de brand toen er al veel rook was en de vlammen uit het dak kwamen. Door te schreeuwen en stenen tegen de ruiten te gooien, kregen zij het slapende echtpaar wakker. In eerste instantie werd gedacht dat beide zoons nog in het huis waren. Hun vader heeft nog geprobeerd hen te redden, maar kon door de vele rook niet meer naar boven. 

Later bleek dat de jongste zoon niet in het huis aanwezig was. De politie zocht volgens buurtbewoners nog in de buurt naar de jongen, totdat hij zelf aan kwam lopen bij de woning. 

  1. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
    Check de prijzen

    Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

    Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Vechtdal