Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van het voormalige Chinese restaurant China Garden staat op de nominatie gesloopt te worden ten behoeve van een lunchroom met vier appartementen. De roep van Hardenbergers om de gevel te behouden wordt steeds luider. © Alex Mulder

PvdA wil 'Jugendstil-gevel' behouden voor Hardenberg

De PvdA in Hardenberg wil dat het college van B en W onderzoekt of en hoe de zogenaamde Jugendstil-gevel van het voormalige Chinese restaurant in de Voorstraat in Hardenberg behouden kan blijven. ,,Er is al zo weinig ouds, laten we dit niet verkwanselen", aldus fractievoorzitter Rein Jonkhans.

Het voormalige Chinese restaurant China Garden aan de Voorstraat wordt gesloopt ten gunste van nieuwbouwplannen voor een lunchroom met vier bovenliggende appartementen. Piet van Weerden van de historische vereniging kwam al in het verweer tegen de sloop, voornamelijk vanwege de gevel die Jugendstil-elementen heeft. ,,En één van de laatste linken met de Joodse geschiedenis van Hardenberg", zei Van Weerden eerder deze week.

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal