Het Hardenbergse bedrijf Topdrukte plaatste oktober 2020 schermen van plexiglas tussen de zitplaatsen van de 33 raadsleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Hardenbergse bedrijf Topdrukte plaatste oktober 2020 schermen van plexiglas tussen de zitplaatsen van de 33 raadsleden. © Eigen foto Topdrukte

Raad Hardenberg gaat weer echt vergaderen; Dalfsen en Ommen wachten

De Hardenbergse raadsleden vergaderen vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer in de raadszaal. Hoewel de grote vergaderzaal in het gemeentehuis al lang is voorzien van spatschermen besloot de raad toch om vanuit huis te blijven vergaderen, online via een zoom-verbinding. Vooral om het goede voorbeeld te geven, want thuiswerken was een van de wapens tegen het oprukkende coronavirus.

0 reacties

  1. Na jaren in woning in Oudleusen is beeld gesloopte Michaëlskerk terug in Zwolle: ‘Daar hoort-ie’
    PREMIUM
    2

    Na jaren in woning in Oudleusen is beeld gesloopte Michaëls­kerk terug in Zwolle: ‘Daar hoort-ie’

    Een beeld van aartsengel Michael, de naamgever van de gesloopte katholieke Sint-Michaëlskerk, staat nu veilig in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. Het beeld werd van de ondergang gered door Otto Mengelberg, achterkleinkind van de beeldhouwer, en sierde jaren zijn woning in Oudleusen. Zijn weduwe Marijke schonk het kunstwerk aan het Academiehuis, waar het beeld nu in de Heilig Grafkapel pronkt.