De brug met rechts de Vechtkade en aan de overzijden Hotel restaurant de Zon.
Volledig scherm
PREMIUM
De brug met rechts de Vechtkade en aan de overzijden Hotel restaurant de Zon. © Frank Uijlenbroek

Raad Ommen is er uit: knippen in Vechtkade en Julianastraat komen er

Er komen verkeersknippen in de Vechtkade en de Julianastraat. Een meerderheid van de Ommer gemeenteraad sprak zich gisteravond uit voor het collegevoorstel. Daarmee is de weg vrij voor dit meest spraakmakende onderdeel van de plannen voor de verkeerscirculatie in en rond het centrum van Ommen.

 1. Minder hard op de Autobahn en duurdere benzine: Dit kun jij weleens gaan merken van de Duitse verkiezingsuitslag
  PREMIUM

  Minder hard op de Autobahn en duurdere benzine: Dit kun jij weleens gaan merken van de Duitse verkie­zings­uit­slag

  De sociaaldemocraten van de SPD mogen zich winnaar van de Duitse verkiezingen noemen. Een zogenoemde Ampelkoalition, oftewel stoplichtcoalitie, zonder de centrumrechtse regeringspartij CDU/CSU, maar met de liberale FPD en Die Grünen, behoort tot de serieuze mogelijkheden. En dat kan ook voor inwoners van de regio grote veranderingen teweegbrengen. Zit onbegrensd hard rijden op de Duitse snelweg er straks nog wel in? Zes mogelijke gevolgen op een rij.
 2. KAART | Daling van het aantal coronabesmettingen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Daling van het aantal coronabe­smet­tin­gen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf

  De daling van het aantal positieve coronatesten zet door. 141 mensen testen in de regio's Noord en Oost Gelderland, IJsselland en Flevoland positief. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er 153 mensen besmet bleken met corona. Geen grote uitschieters vandaag. Nunspeet scoort nog steeds aan de hogere kant in de regio, en laat net weer een paar meer besmettingen zien.
 3. COA pakt overlast ‘veiligelanders’ aan: Hardenberg tekent voor azc tot 2026
  PREMIUM
  Video

  COA pakt overlast ‘veilige­lan­ders’ aan: Hardenberg tekent voor azc tot 2026

  Na een uitgebreide evaluatie stemde de gemeenteraad begin dit jaar in met verlengen van de opvang van asielzoekers in het azc Hardenberg tot maart 2026. Maar alleen onder strenge voorwaarden, zoals terugdringen van overlast door asielzoekers, meer beveiliging, vooral opvang van kinderen en gezinnen, en uiterlijk vanaf 1 juli 2022 geen onderdak meer bieden aan ‘niet-kwetsbare asielzoekers’. COA-bestuurder Joeri Kapteijns en de Hardenbergse burgemeester Maarten Offinga hebben vanmorgen de overeenkomst met die voorwaarden ondertekend.

Vechtdal